Herregaarden Jerstrup

Afstand: 21.57 Km

 | +45 6133 0959 |  info@jerstrup.dk |  Læs mere her! | 
Jerstrup Hovedgård ligger smukt ved skov, sø og den lange Kragelund Møllebæk, og den kønne bindingsværksbygning er en lille omvej værd bare for synets skyld. Jerstrup er en smuk lille bindingsværksgård med voldgrave og middelalderlig granitbro over voldgraven. Jerstrup nævnes første gang i 1328 under navnet Jærpælstorp. I 1500-tallet var herregården ejet af Jørgen Henningsen Qvitzow, som også havde den nordfynske herregård Rugård i pant for Kronen. Hans familie ejede herregården indtil 1647, og stedet havde mange skiftende ejere, indtil Constance Frederikke Henriette Bernstorff fra Gyldensteen gods købte herregården og indlemmede det i grevskabet Gyldensteen. Gyldensteen Gods ejer stadig avlsgården og det meste af jorden.

Selve herregårdsbygningen hører nu under Harridslevgaard Slot. 

Den nuværende bygning er fra 1719 og er et trelænget anlæg i bindingsværk. I 1944 og igen i 1952-53 gennemgik bygningen en omfattende istandsættelse ved arkitekt H. G. Skovgaard. Bygningen blev også gennemgående restaureret i 2007-09.

I dag har herregården konference- og selskabslokaler og overnatningsmuligheder. Der er 18 dobbeltværelser og 5 store stuer.

Jerstrup Herregård kan ses fra vejen.

Opdateret af: VisitNordfyn  | info@visitnordfyn.dk
Herregården Jerstrup med træer i baggrunden Fotograf: VisitNordfyn Copyright: VisitNordfyn
Broen over voldgraven foran Jerstrup Herregård Fotograf: Ole Grost Copyright: VisitNordfyn
Bindingsværksbygningen Jerstrup Herregaard Fotograf: Ole Thrane Copyright: VisitNordfyn
Jerstrup Herregaard med træer og voldgrav foran Fotograf: Ole Thrane Copyright: VisitNordfyn