Kystfiskeri ved Bjørnsknude

Afstand: 2.87 Km

Bjørnsknude finder du kun 5 min kørsel fra Juelsminde bymidte. Her er der tale om et betagende rev der har en lang historik i lystfiskernes historie. Her mødes vandene fra henholdsvis Vejle og Horsens fjord. Det betyder både godt fiskevand, men er bestemt også et sted man skal betræde med yderst varsomhed. Strømmen her, kan være voldsom og utilregnelig. Heldigvis er der sten og strand på begge sider af revet, hvilket gør pladsen fiskbar selv ved tidevandsskiftet. Pga. den til tider voldsomme strøm, ser revet ikke ens ud fra sæson til sæson. Det ene år er revet fuld af muslinger, det næste ålegræs og tredje år knapt at se... Naturens luner og kræfter spiller ind her.

Når det så er sagt har mange lystfiskere haft uforglemmelige oplevelser på netop denne plads. Når vandtemperaturen stiger først i marts starter det mere stabile fiskeri og havørrederne kommer ind på revet. Fra midten af april ankommer også de langnæbede hornfisk. En formidabel fighter og spisefisk. Hornfiskene kan fanges fra P pladsen og ud til revet.

I sommer perioden er det primært tiltrækkende havørreder, som dominere revet. De havørreder der skal finde deres gydevand i Vejle og Horsens fjord skal potentielt forbi denne plads. Det bevirker, at der hvert år fanges flotte og rigtig store fisk på denne plads.

Spinnefiskeri:
Almindelig spinnestænger i 9-11 fod med et størrelse 2500 - 3000 hjul er at foretrække. I starten af sæsonen er blink i kradse farver at foretrække. Fra midten af maj til september er lange tobis lignende blink ofte et sikkert valg.
I efteråret er det de kompakte 5-7 cm blink der fungerer godt. Her er der et stort antal af kutlinger på revet.

Bombarda fiskeriet er ligeledes givtig på revet. En 10-12 fods stang med et str. 2500 - 3000 hjul. Fluerne er de samme som beskrevet neden for under fluefiskeri.

Fluefiskeri:
Fluestænger i 9-10 fod # 6 og # 7 er at foretrække. En Intermediate line/skydehoved eller synkende polyleader gør det godt i dagstimerne, mens flydende er optimalt under natfiskeriet.

Reje og tobisfluer er rigtig effektive på denne plads..

Parkering Bjørnsknude:
Der parkeres i rabatten, hvor asfaltvejen slutter. Parkering er forbudt ved sommerhusene og det er vigtigt, at dette overholdes.

Opdateret af: Destination Kystlandet  | info@kystlandet.com
Fotograf: Majbritt Magnussen Copyright: VisitJuelsminde
Solnedgang Bjørnsknude ved Juelsminde Fotograf: Jacob La Cour Copyright: Jacob La Cour
fanget fisk ligger på jorden Fotograf: Mads Pedersen Copyright: Mads Pedersen
Spidsen af Bjørnsknude ved Juelsminde Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Strandhuse strand Fotograf: Ole Hein Copyright: Ole Hein
Gangsti runde om Bjørnsknude i Juelsminde Fotograf: Ole Hein Copyright: Ole Hein
Gangsti med flade sten rundt om Bjørnsknude Fotograf: Ole Hein Copyright: Ole Hein
Lækker strand og sommerhusområde ved Bjørnsknude i Juelsminde Fotograf: Ole Hein Copyright: Kystlandet
fanget fisk ligger på jorden Fotograf: Mads Pedersen Copyright: Mads Pedersen