Industrimuseet

Afstand: 18.32 Km

 | +45 75 62 07 88 |  museet@industrimuseet.dk |  Hjemmeside | 
På Industrimuseet kan du se og høre den fantastiske fortælling om industri og velfærdssamfundets udvikling og levevis. Her får du et tydeligt billede af, hvordan livet så ud for dine forældre, bedste- eller oldeforældre – eller måske dig selv? Kender du duften af ”de gamle dage”?

På Industrimuseet har du muligheden for at snuse den ind, og opleve den på nært hold. For Industrimuseet er en stor og fantastisk fortælling om industri- og velfærdssamfundets udvikling og levevis. Og så er museet for alle. Det rummer nemlig det hele liv.

Så snart du træder ind ad døren, fornemmer du det. Du er netop havnet i en anden tid, og her får du et tydeligt billede af, hvordan livet så ud for dine forældre, bedste- eller oldeforældre. Eller måske er det dit eget liv, der pludselig er kommet på museum?

 

Har du oplevet de nye, spændende udstillinger?

De faste udstillinger på Industrimuseet revitaliseres i disse år væsentligt, og museet bindes sammen på nye, overraskende måder. I den nye intro-udstilling ”Det moderne Danmark” får du på kort tid en introduktion til Danmarks industrialisering gennem lyd, lys, genstande, fotos og hologrammer.

I juni 2023 bliver arbejdet med at opdatere arbejderboligerne fra 1955 og 1975 færdigt. Der kommer fokus på nye, personlige fortællinger, og der trækkes tråde ud til museets øvrige udstillinger. Hvis du selv kan huske 1970’erne, så vil du nok opleve, at du pludselig er museumsekspert, og det giver mange gode snakke med dem, du besøger museet med. 

 

Masser af plads til at lege og lære

På Industrimuseet er der plads til at gå på opdagelse, og hvis du følger fodsporene rundt mellem bygningerne, så er du sikker på, at du får det hele med.

Du kommer forbi samlebåndet, hvor I kan dyste i, hvem der er hurtigst til at samle kuglelejer. Gå en tur i de gamle arbejderboliger med indretning fra forskellige årtier. Kig ind i de gamle butikker i butiksgaden. Observer de imponerende maskiner i maskinhallen – måske vil en motormand tænde en for dig, så du kan høre den larme og pruste.

Og hvad med en tur i den gamle skole, tekstilfabrikken eller trykkeriet? På Industrimuseet har du rig mulighed for at lære mere om de gamle håndværk, serveret med en spændende formidling.

 

Lad børnene opleve historiens vingesus på legepladsen

Industrimuseet har en skøn, ny legeplads, som er bygget op med unikke legeredskaber, inspireret af Horsens’ historie som industriby. Det store legetårn forestiller en gastank, som stod på museets grunden, hvor der tidligere var gasfabrik. Tårnet er stort nok til at det kan udforskes, og fra toppen, i 7 meters højde, er der en lang, sjov rutsjebane. Et andet legetårn er formet som en dampmaskine, mens en vippe er formet som en Nimbus-motorcykel. Der er også gynger, forhindringsbane og meget mere.  

 

Museumskortet - Besøg 4 museer i løbet af 7 dage

Oplev hele 4 museer i Horsens med én billet: Museumskortet giver dig adgang til Fængslet, Industrimuseet, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum i 7 dage. Med museumskortet kan du glæde dig til en masse spændende oplevelser og fortællinger – og så sparer du penge på billetten og får to kopper kaffe/te med i købet.

Nu kun 200 kr. (normalpris 315 kr.)

Husk at tjekke åbningstider på det enkelte museums hjemmeside inden dit besøg. Udenfor højsæsonen holder nogle af museerne lukket om mandagen.

Du kan købe dit museumskort ved indgangen til et af de fire museer eller online ved at følge dette link. 

 

Opdateret af: Destination Kystlandet  | info@kystlandet.com
Maskine på Danmarks Industrimuseum i Horsens Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Danmarks Industrimuseum
Historisk lejlighed på Danmarks Industrimuseum Fotograf: VisitHorsens Copyright: Danmarks Industrimuseum
Gamle skolebænke på Danmarks Industrimuseum Fotograf: VisitHorsens Copyright: Danmarks Industrimuseum
Børn på skolebænk på Danmarks Industrimuseum Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Danmarks Industrimuseum
Gammel lejlighed på Danmarks Industrimuseum Fotograf: VisitHorsens Copyright: Danmarks Industrimuseum
Børn i historisk køkken på Danmarks Industrimuseum Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Danmarks Industrimuseum
Danmarks Industrimuseum med blå himmel Fotograf: Jesper Rais Copyright: Destination Kystlandet
To piger kigger nysgerrigt på en gammel væv Fotograf: Jesper Rais Copyright: Destination Kystlandet
Gammeldags køkken i stil fra 1970erne Fotograf: Jesper Rais Copyright: Destination Kystlandet
To piger kigger nysgerrigt på en gammel væv Fotograf: Jesper Rais Copyright: Destination Kystlandet
Gammeldags stue på museet Fotograf: Jesper Rais Copyright: Destination Kystlandet
Gammel sort kartemaskine Fotograf: Jesper Rais Copyright: Destination Kystlandet
En mand, kvinde, mor, far og børn går ind af hovedindgangen ved Industrimuseet i Horsens Fotograf: David Jervidal Copyright: Destination Kystlandet
Barn sidder på en grøn lege-motorcykel på en udendørs legeplads lavet af Monstrum Fotograf: David Jervidal Copyright: Destination Kystlandet
To voksne kvinder står og kigger på en gammel industriel væv på museumshallen Tekstilfabrikken ved Industrimuseet i Horsens Jylland Fotograf: Jesper Rais Copyright: Destination Kystlandet
Far og dreng står med en gammeldags varmedunk i en arbejderlejlighed i Industrimuseet Fotograf: David Jervidal Copyright: Destination Kystlandet
Barnearm indover en skærm på en labelmaker på industrimuseet i Horsens Fotograf: David Jervidal Copyright: Destination Kystlandet
Vindue over dør til Tekstilfabrikken på industrimuseet i Horsens Fotograf: Jesper Rais Copyright: Destination Kystlandet
Rundviser på Industrimuseet Horsens Fotograf: Jesper Rais Copyright: Destination Kystlandet
Ny udstilling på Industrimuseet i Horsens 2022 Fotograf: Industrimuseet Copyright: Industrimuseet