Tremhøj Museum

Afstand: 21.19 Km

Hjemmeside | 
Tremhøj Museum byder på enestående, lokal landskabsarkæologi

Tremhøj Museum formidler information og viden om oldtiden ved Horsens fjord og især vedrørende landskabsarkæologien ved Tvingstrup-Haldrup. De besøgende kan forvente særdeles interessante arkæologiske og kulturhistoriske oplevelser samt en særlige skøn natur på Horsensegnen.

Det nye museum henvender sig til alle med interesse for arkæologi, kulturhistorie og natur. Museet på gården Malenelyst ligger i en arkæologisk rig egn, der sandsynligvis har været beboet så længe, der har været mennesker i Danmark, hvilket fremgår af fundene af genstande, gravhøje og bopladser.

Museet skal ikke alene være en udstilling, men også et sted, hvor gæsterne kan arbejde med tingene og se og bruge de planter, som vore forfædre levede af og brugte til bygninger, redskaber, medicin og meget andet.

Tremhøj Museum tilbyder mange muligheder for arrangementer med arkæologisk, kulturhistorisk eller naturmæssigt / geografisk indhold.

Der vil blive afholdt åbningsdage efter aftale. Her kan gæster gå rundt på Tremhøj Museum og bl.a. selv få mulighed for at røre ved oldsager og lære redskaberne at kende. Derudover bør man besøge Tremhøj ligesom der er mulighed for at gå gennem en gammel hulvej til en bålplads. Her kan man opleve den natur, oldtidsmenneskene beboede og færdedes i engang.

Grupper, foreninger og skoleklasser kan besøge museet efter aftale og med et indhold som I selv ønsker det. Der er mulighed for en guidet rundtur med deltagelse af museumsforeningens medlemmer. Pris efter aftale.

Åbent efter aftale med Jens Bagge eller Museumsforeningen Tremhøj.

Museet er godkendt til 50 besøgende ad gangen. Der er borde/stole i en afdeling, hvor der også er en projektor til brug for undervisning og foredrag.

Opdateret af: Destination Kystlandet  | info@kystlandet.com
Stenøkser fra Tremhøj Museum Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Gæster ser på arkæologiske fund til udstilling på Tremhøj Museum Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Rundvisning i naturen ved Tremhøj Museum Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Arkæologiske fund fra Tremhøj Museum Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Udvalg af arkæologiske fund fra Tremhøj Museum Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Udsigt ved Tremhøj Museum Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Bronzealderhøjen Tremhøj beklædt med sne Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Bronzealderhøj i krat ved Tremhøj Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet