Legepladsen og krabbebroen på Juelsminde Havn

Afstand: 1.16 Km

Helt centralt på den hyggelige og livlige havn i Juelsminde ligger denne populære legeplads med krabbebro og krabbevæddeløbsbane, som altid er et hit blandt mindre børn. Omgivet af ishuse, spisesteder og bådmaster er det her let at holde øje med de mindste, mens de leger i trygge omgivelser.

Marinaens hyggelige legeplads

I bunden af Juelsminde Marina ligger denne hyggelige og velbesøgte legeplads med plads til leg og afslapning i solen. Omgivet af den stemningsfulde havns mange spisesteder, isbarer og havnebutikker, er det her muligt for forældrene at nyde sommersolens stråler, mens de let kan holde godt øje med børnene.

Centrum for pladsen er den maritime legeplads med en række legefaciliteter, som er placeret i sand. Her er et stort klatretårn med rutsjebane, gangbroer og klatrebane. Der er også et gyngestativ, fjedervipper, en gravko, vandlegesager og et lidt specielt stativ med to spande som børn kan bruge til at hejse sand op i en gryde. Pladsen er rettet mod mindre børn, som utvivlsomt vil hygge sig med de mange sjove legeredskaber.  

 

Hvilken krabbe kommer først?

Ned til vandet ligger havnens populære krabbebro, hvor børn og barnlige sjæle kan fiske krabber og andre vanddyr. Her kan du tit se mange stå på rad og række og prøve lykken, men heldigvis er der også mange krabber i vandet.

Krabbefangst kræver ikke kompliceret udstyr. Du kan binde en tøjklemme med et stykke pålæg/musling på en snor, og så burde der være gode fangstchancer. Hos Havnens Café & Isbar kan du låne en hjemmelavet krabbefiskestang. Og hvis du spørger pænt hos Juelsminde Fisk, kan du måske få en musling som madding hos Juelsminde Fisk :-)

Når du har fanget din krabbe, kan du tage den med op til krabbevæddeløbsbanen, hvor der kan dystes om, hvilken krabbe, der kommer først tilbage i vandet.

 

Omkring legepladsen

Legepladsen ligger omringet af spisesteder, isbarer og strandshops, men samtidig fint afskærmet fra områdets øvrige liv. Lige ved siden af legepladsen ligger det traditionsrige Restaurant På Havnen, hvor du kan sidde og nyde et måltid mad med havudsigt. Herfra spilles der ofte livemusik i sommerperioden. Det kan klart anbefales at gå en tur på havnen forbi Storstranden, som har en flot ny badebro. På havnen kan familien også besøge Juelsminde Havnemuseum, hvor I kan lære om byens historie og prøve at sejle i havnen med den store flotte skibssimulator.

Læs mere omkring Juelsminde Havn på denne side.

 

Prøv også Naturlegeparken

Børn elsker Juelsminde! Det gør de i endnu højere grad efter at Østjyllands største legeplads er kommet til byen. Med Tofteskoven og Hotel Juelsminde Strand som nabo, kan I besøge denne kæmpe legeplads med aktiviteter for børn i alle aldre. I kan med fordel kombinere turen til havnen med et besøg i Juelsminde Naturlegepark.Opdateret af: Destination Kystlandet  | info@kystlandet.com
Dreng har fanget en krabbe og holder den Fotograf: David Jervidal Copyright: Destination Kystlandet
Drenge prøver at fange krabber fra badebro Fotograf: Chaline Engelhardt Copyright: Chaline Engelhardt
Børnene hygger ved krabbebroen i Juelsminde Fotograf: David Jervidal Copyright: Destination Kystlandet
Mand sidder ved kajen på lystbådehavnen i Juelsminde og kigger på både Fotograf: David Jervidal Copyright: Destination Kystlandet
to børn fisker med fiskenet fra havnekaj Fotograf: David Jervidal Copyright: Destination Kystlandet
Sejlbåd ligger i havn ved marina Fotograf: David Jervidal Copyright: Kystlandet
Dreng fisker fra bro ved lystbådshavn Fotograf: David Jervidal Copyright: Kystlandet