Bjerre Skov

Afstand: 11.58 Km

I et smukt naturområde mellem Horsens og Juelsminde ligger denne store skov og indbyder til et væld af aktiviteter. Uanset om du vil ud på en gåtur i den vilde natur, give den gas på mountainbiken eller svinge fiskestangen i skovens dybe, stille ro, så er det muligt her.

Naturen kalder på dig

En af områdets største skove finder du i området Bjerrelide syd for Horsens Fjord. Med sine 282 hektar er der rigelig med plads til en lang række forskellige friluftsaktiviteter i Bjerre Skov. Skoven er meget varieret med blandet løv- og nåleskov, søer, mose og engområder. Det er ikke tilfældigt, at skoven også omtales som Bjerge Skov, for der er ganske kuperet i området, hvilket er med til at gøre naturoplevelsen endnu smukkere.

 

Oplagt til vandreturen

Bjerre Skov byder på et omfattende netværk af stier, der gør det muligt at komme omkring alle dele af skoven. Midt gennem skoven går Bjerre Skovvej og her er der adskillige parkeringsmuligheder, så du kan stige ud af bilen midt i naturoplevelsen.

Søholt Mose umiddelbart syd for søen Elverdam i den østlige del af skoven er udpeget til naturskov. Hvis I er på udkig efter en kort søndagstur, så kan det anbefales at gå en rundtur i dette område. I kan eventuelt fortsætte til engområdet Bjerre Engsø, som ligger umiddelbart syd for naturskoven.

 

En del af et større naturområde

Med sin beliggenhed midt i området Bjerrelide kan Bjerre Skov indgå som et element i en længere vandre- eller cykeltur. Bjerrelide byder på et stort antal skove, der let kan kobles til en sammenhængende tur. Områder som Boller Nederskov med Boller Slot, Klokkedal og udsigtspunktet Purhøj ligger alle inden for kort afstand af skoven. Du kan læse mere om Bjerrelide og se ruteforslag på denne side.

 

Et af Danmarks bedste MTB-spor

Bjerre Skov er nok mest kendt for at huse et mere end 15 kilometer langt mountainbikespor på højt niveau. Sporet er egnet for både begyndere og øvede og byder på sløjfer med større udfordringer og et grundspor, hvor alle kan være med. Sporet ligger i den kuperede nordvestlige del af skoven. Denne del af skoven er ikke forbeholdt mountainbikere. Du er også velkommen til at gå en tur i området, men både vandrere og cyklister bedes være opmærksomme, når man krydser stier.

 

Tag fiskestangen med

Søen Elverdam er tilgængelig for fiskeri. Her er der god mulighed for at fange både gedder og ål. Du skal ikke købe et fiskekort til fiskeri i søen, men du skal altid erhverve dig det nationale fisketegn, når du fisker i Danmark.

 

Overnat under åben himmel

I Bjerre Skov er der fri teltning. Du er derfor velkommen til at tage telt med og overnatte i naturen. Vær dog opmærksom på at du maks må overnatte ét døgn samme sted og højst have to telte. Hvis I ønsker at overnatte i shelter, så findes der et i Rold Skov et par kilometer nord for Bjerre Skov.

 

Leder du efter flere spændende naturområder?

Kystlandet byder på mange skønne skove, der egner sig godt til vandring. På denne side kan du finde inspiration til vandreture i skove. Opdateret af: Destination Kystlandet  | info@kystlandet.com
Elverdam i Bjerre Skov på solskinsdag Fotograf: Destination Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet
Bjerre skov på en forårsdag Fotograf: Kystlandet Copyright: Destination Kystlandet